Data Solution Architecture

Delivering maximum value with impactful data!

Datagedreven toepassingen die je helpen met impactvolle inzichten.

Data is van strategisch belang. Het vormt de basis voor innovatieve nieuwe toepassingen waarmee we organisaties voorop laten lopen en het leven gemakkelijker maken. Methodes en technieken zoals IoT, Business Intelligence, Analytics, Machine Learning, Artificial Intelligence, Data Science en apps zorgen ervoor dat we data kunnen creëren, integreren, organiseren en (her)gebruiken.

Bij Medicine for Business staan we met ons team rebelse specialisten op het gebied van Data & Analytics voor je klaar. Wij helpen je graag met de maximale waarde uit jouw data halen. Dit om de weg vrij te maken naar een datagedreven organisatie die op basis van impactvolle inzichten beslissingen neemt.

Onze expertise rondom data is divers. Van Data Engineering, Visualisation en Data Science tot Business Intelligence, Business Analytics en Data Management. Daarnaast ondersteunen we je ook met onze aanvullende diensten zoals Data Governance, Achitecture en Projectmanagement en Trainingen.

Kortom, wil jij de maximale waarde halen uit je data en betere beslissingen nemen op basis van impactvolle inzichten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Data Solution Architect service

Data bepaalt in de huidige digitale wereld hoe een bedrijf werkt en functioneert. Bedrijven zoeken naar de zinvolle betekenis van data in de ruis die wordt veroorzaakt door de verschillende systemen en technologieën die de huidige, sterk verbonden wereld ondersteund. Om het optimale uit de data te halen is een data strategie en ondersteunend data platform onontbeerlijk. De Data Solution Architectuur vormt de basis van een data platform door de technische oplossing af te stemmen op specifieke organisatie-behoeften en functionele vereisten.

Hierin staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Identificatie en selectie van data platformen en technieken;
  • Data modelling frameworks;
  • Organisatie behoeftes als data governance, security en compliancy;
  • Schaalbaar– en beheersbaarheid.

We werken vanuit een strategische visie, een high-level architectuur van waaruit de praktische handvaten vorm gegeven worden voor ontwikkelteams. Het in kaart brengen van de (interne en externe) data bronnen en (technische) organisatie behoeften zoals hierboven beschreven leiden tot een Enterprise Information Model passende bij de volwassenheid en wensen van de organisatie.

Wat wij leveren

Medicine for Business werkt vanuit een EIM (Enterprise Information Model) gebaseerd op het AERAA van Microsoft (Azure Enterprise Ready Analytics Architecture). Onze Data Solution Architecten vertalen de technische bedrijfsvereisten in praktische IT-oplossingen en stellen regels en instructies op voor een juiste implementatie en levering.

Data Solution Architect

Blog

Lees onze
nieuwste artikelen

Onze artikelen bieden je inzicht en kennis over de snel evoluerende data analytics en data management sector.