Power BI update Mei 2022

Dit behandelen we:

Canvas inzoomen

Vaak verschillen de apparaten waarop je gebruikers rapporten bekijken, waardoor de leesbaarheid niet voor iedereen even goed is. Vanaf nu heb je rechts onderin je rapport een zoomfunctie, waarmee je naar hartenlust op alles in kunt zoomen.

Field parameters

Vooral deze wakkerde een hoop enthousiasme aan in ons team. Je had al parameters voor connecties, of voor cijfers, maar nu is er iets nog veel leukers:

Veldparameters!

Wat kun je hiermee?

  1. Voorheen was je genoodzaakt om voor meerdere measures een aparte visual te maken en te werken met bladwijzers. Nu kun je d.m.v. een slicer met veldparameters selecteren welke measure of categorie er in je visuals weergeven wordt! Dus, door te klikken kun je kiezen of je afspraken, certificaten, of opbrengst wil zien in één zelfde visual, en of je dat wil zien per afdeling, divisie, of manager.
  2. Soms zijn niet alle kolommen in een tabel voor alle eindgebruikers even belangrijk. Met veldparameters kun je ook een slicer maken waarmee je kiest welke kolommen je wel of niet wil tonen in je tabel.

Volg ons voor de nieuwste, maandelijkse updates van Power BI!

Deel dit artikel

Officiële opening van TITAAN in Den Haag

activiteiten

Op 7 september vindt de officiële opening van TITAAN plaats.

We nodigen je uit om samen met oprichters en marktleiders uit verschillende sectoren één van de grootste innovatiehubs van Nederland persoonlijk te ervaren. Het is een plek waar ideeën bloeien en innovatie gedijt.

Join the grand opening!

Onze favoriete artikelen
Podcast
Wij maken een podcast!
Medicine for Business maakt een podcast waarin er met
specialisten gepraat wordt over de zorg van de toekomst.
Ontdek