,

8 manieren om Power BI toe te passen in je thuisomgeving

Home data

Dit behandelen we:

Dataprofessionals kennen de kracht van Power BI en maken maar wat graag gebruik van deze handige en populaire BI-tool. Maar Power BI is zeker niet alleen geschikt voor zakelijke toepassingen. Ook in de thuisomgeving kan het handige stukje gereedschap helpen om snelle inzichten (quick insights) te verwerven die je helpen om jouw dagelijkse leven prettiger en efficiënter in te richten. Lees verder en maak kennis met een achttal toepassingen van Power BI in je thuisomgeving!

1.  Financieel inzicht

Zeker nu het leven alsmaar duurder wordt, is het belangrijk om het overzicht te behouden over je inkomsten en uitgaven. Waar geef ik mijn geld aan uit? Welke uitgaven kunnen best een onsje minder? Moet ik bang zijn voor de decembermaand als ik kijk naar wat ik de afgelopen jaren uitgaf rond de feestdagen? En hoeveel kan ik elke maand besparen als ik mijn uitgaven wat beter beheer? Power BI helpt je om al deze vragen te beantwoorden en je financiële gegevens overzichtelijk en categorisch op een rij te zetten.

2.  Curriculum vitae opstellen

Power BI is ook bruikbaar voor het opstellen van een cv waarmee je jezelf nét wat anders presenteert dan de grote massa. Giet alle professionele informatie over je opleidingen, werkervaringen en carrière in een overzichtelijk en aantrekkelijk digitaal storyboard.

3.  Vergelijkingen maken op het web

We kopen en boeken tegenwoordig veelal online. Een goede vergelijking maken tussen de karrenvracht aan opties is essentieel als je uiteindelijk de beste keuze wilt maken. In Power BI zet je de resultaten van je online-zoektocht keurig naast elkaar. Zo ontdek je snel en efficiënt wat nu de ideale camera voor jouw fotowensen is of welke Airbnb-locatie op je beoogde vakantieplek de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

4.  Inzicht in stroomverbruik met je slimme meter

Power BI is ook prima te gebruiken in combinatie met een slimme meter voor het bijhouden van je energieverbruik. Categoriseer per maand en apparaat wat je precies verbruikt en visualiseer de resultaten in handige tabellen, grafieken of dashboards. Zo kom je bij de eindafrekening niet voor verrassingen te staan en kun je tussentijds gericht ingrijpen als je energierekening nodeloos hoog dreigt te worden.

5.  Cryptocurrency

Nu sparen bij de bank niets meer oplevert, storten meer mensen zich op alternatieve manieren om vermogen te genereren. Cryptocurrency is een goed voorbeeld. Met Power BI kun je door de tijd precies bijhouden wat de waarde van je portfolio is en hoe die fluctueert. Je ziet welke maanden en cryptomunten rendabel zijn en welke minder opleveren.

6.  Volgers en views

Misschien ben je een vlijtige influencer of contentmaker. Het is wel handig als je dan weet welke bijdragen in de smaak vallen bij welk doelpubliek. Met Power BI kun je dat allemaal bijhouden. Maak dashboards die weergeven hoeveel bezoekers en volgers je trekt en welke vlogs, blogs en podcasts veel bekeken, gelezen en beluisterd worden. Zo maak je jouw kanalen nog interessanter voor je doelgroep!

7.  Informatie over de groei en ontwikkeling van je kind

Als trotse en zorgzame ouder wil je graag weten hoe je kind zich ontwikkelt. Alle maandelijkse informatie hierover kun je registreren in Excel, waarna je die informatie vergelijkt met de norm en visualiseert in Power BI. Zo kun je achteraf altijd terugkijken op mijlpalen. En nog mooier: Power BI biedt je ook de mogelijkheid om tekst en foto’s toe te voegen en zo te bouwen aan een interactief herinneringsboek.

8.  Inname van calorieën bijhouden

Power BI kan je ook helpen bij het kiezen van een gezond eetpatroon. Je houdt bijvoorbeeld exact bij hoeveel calorieën je dagelijks en tijdens speciale gelegenheden (denk bijvoorbeeld aan verjaar- of feestdagen) binnenkrijgt en vertaalt die data met Power BI naar inzichtelijke dashboards en tabellen. Je kunt ook het aantal verbrande calorieën toevoegen om het plaatje nog completer te maken.

Meer weten over Power BI?

Zoals je ziet is Power BI niet alleen een zakelijke tool, maar ook uitermate handig voor het visualiseren van informatie in een huiselijke setting. Meer weten over de vele mogelijkheden van Power BI? Medicine for Business helpt je graag bij het ontdekken ervan! En wil je meer weten en continu op de hoogte blijven van alle updates en nieuwe features van Power BI? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0) 6 29 38 24 22 of info@medicineforbusiness.nl.

Deel dit artikel

Officiële opening van TITAAN in Den Haag

activiteiten

Op 7 september vindt de officiële opening van TITAAN plaats.

We nodigen je uit om samen met oprichters en marktleiders uit verschillende sectoren één van de grootste innovatiehubs van Nederland persoonlijk te ervaren. Het is een plek waar ideeën bloeien en innovatie gedijt.

Join the grand opening!

Onze favoriete artikelen
Podcast
Wij maken een podcast!
Medicine for Business maakt een podcast waarin er met
specialisten gepraat wordt over de zorg van de toekomst.
Ontdek