Data Management

Delivering maximum value with impactful data!

Datagedreven toepassingen die je helpen met impactvolle inzichten.

Data is van strategisch belang. Het vormt de basis voor innovatieve nieuwe toepassingen waarmee we organisaties voorop laten lopen en het leven gemakkelijker maken. Methodes en technieken zoals IoT, Business Intelligence, Analytics, Machine Learning, Artificial Intelligence, Data Science en apps zorgen ervoor dat we data kunnen creëren, integreren, organiseren en (her)gebruiken.

Bij Medicine for Business staan we met ons team rebelse specialisten op het gebied van Data & Analytics voor je klaar. Wij helpen je graag met de maximale waarde uit jouw data halen. Dit om de weg vrij te maken naar een datagedreven organisatie die op basis van impactvolle inzichten beslissingen neemt.

Onze expertise rondom data is divers. Van Data Engineering, Visualisation en Data Science tot Business Intelligence, Business Analytics en Data Management. Daarnaast ondersteunen we je ook met onze aanvullende diensten zoals Data Governance, Achitecture en Projectmanagement en Trainingen.

Kortom, wil jij de maximale waarde halen uit je data en betere beslissingen nemen op basis van impactvolle inzichten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Data management service

Data bepaalt in de huidige digitale wereld hoe een bedrijf werkt en functioneert. Bedrijven zoeken naar de zinvolle betekenis van data in de ruis, die wordt veroorzaakt door de verschillende systemen en technologieën die de huidige, sterk verbonden wereld ondersteund. In deze wereld staat de data centraal. Om zin en inhoud te geven aan deze data, hebben bedrijven een effectief strategie-, governance- en datamanagementmodel nodig. Dit om data praktisch en efficiënt te gebruiken in de producten en diensten die ze aanbieden en de processen die ze ondersteunen.

Het datamanagement proces omvat een breed scala aan taken en procedures, zoals:

  • Verzamelen, verwerken, valideren en opslaan van data;
  • Integreren van verschillende soorten data uit verschillende bronnen;
  • Zorgen voor hoge beschikbaarheid van data en herstel bij calamiteiten;
  • Besturen hoe data worden gebruikt en hoe mensen en apps er toegang toe krijgen;
  • Beschermen en beveiligen van data en waarborgen van data privacy.

Met de huidige data-explosie en het belang van data voor de bedrijfsvoering van elke organisatie, is het steeds belangrijker om een proactieve aanpak van datamanagement te hanteren. Praktisch gezien betekent dit dat de organisatie zich moet voorbereiden door een data strategie te vormen, die:

  • Aangeeft welke specifieke soorten data je bedrijf nodig heeft en gebruikt;
  • Verantwoordelijkheid toewijst voor elk soort data;
  • Procedures vaststelt voor de verwerving, verzameling en verwerking van deze databoxed items.

Augmented datamanagement, een van de nieuwste trends, zorgt er met AI en ML voor dat datamanagementprocessen zichzelf kunnen configureren en afstemmen. Augmented datamanagement automatiseert alles: van datakwaliteit en stamgegevensbeheer tot data-integratie, waardoor ervaren technisch personeel zich kan richten op taken met meer waarde.

Wat wij leveren

Medicine for Business legt het datafundament om de digitale transformatie van uw organisatie vorm te geven.

Data Management

Blog

Lees onze
nieuwste artikelen

Onze artikelen bieden je inzicht en kennis over de snel evoluerende data analytics en data management sector.