Data Governance

Delivering maximum value with impactful data!

Datagedreven toepassingen die je helpen met impactvolle inzichten.

Data is van strategisch belang. Het vormt de basis voor innovatieve nieuwe toepassingen waarmee we organisaties voorop laten lopen en het leven gemakkelijker maken. Methodes en technieken zoals IoT, Business Intelligence, Analytics, Machine Learning, Artificial Intelligence, Data Science en apps zorgen ervoor dat we data kunnen creëren, integreren, organiseren en (her)gebruiken.

Bij Medicine for Business staan we met ons team rebelse specialisten op het gebied van Data & Analytics voor je klaar. Wij helpen je graag met de maximale waarde uit jouw data halen. Dit om de weg vrij te maken naar een datagedreven organisatie die op basis van impactvolle inzichten beslissingen neemt.

Onze expertise rondom data is divers. Van Data Engineering, Visualisation en Data Science tot Business Intelligence, Business Analytics en Data Management. Daarnaast ondersteunen we je ook met onze aanvullende diensten zoals Data Governance, Achitecture en Projectmanagement en Trainingen.

Kortom, wil jij de maximale waarde halen uit je data en betere beslissingen nemen op basis van impactvolle inzichten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Data Governance service

Data wordt overal gedeeld en is een belangrijke asset voor organisaties geworden. In dit landschap van toenemende complexiteit, hogere beveiligingseisen en integratie tussen systemen is het van vitaal belang dat een duidelijke Data Governance wordt opgesteld om controle en inzicht te creëren op datastromen, eigenaarschap en processen. Dit vergt een organisatorische verandering van “controle” op data naar het managen van data. Data Governance gaat niet alleen over het maximaliseren van waarde van data voor operational excellence, decision making en compliancy, maar ook over het minimaliseren van risico’s door matig datamanagement.

Uiteindelijk draait het om de vraag: “Waar is mijn data?”. Uit strategisch oogpunt zeer waardevol voor organisaties, maar Executives realiseren zich nog steeds dat ze geen kennis hebben van of geen zicht hebben op data (wat voor soort data bestaat er, waar het zich bevindt, wie er toegang toe heeft en hoe het wordt gebruikt door verschillende bedrijfseenheden, binnen geografische gebieden, of derden).

Een goed ontworpen programma voor Data Governance omvat doorgaans een Data Board, een stuurgroep die optreedt als  bestuursorgaan en een groep gegevensbeheerders. Samen ontwikkelen ze normen en  beleid voor Data Governance, evenals implementatie- en handhavingsprocedures. Deze worden voornamelijk  uitgevoerd door Data Stewards. Idealiter nemen bedrijfsleiders en andere vertegenwoordigers van de  organisatie deel, samen met de IT- en Data Governance-teams.

Wat wij leveren

Medicine for Business levert inzichten aan op het gebied van Data Governance en data classificatie processen evenals waar de data is opgeslagen. We bieden data scans waarmee we identificeren waar de data origineel vandaan komt, waar het op dit moment is opgeslagen en hoe toegang wordt beheerd. Deze scan geeft een fit/gap welke kan leiden tot een plan voor een Enterprise level Data Governance programma.

Data Governance

Blog

Lees onze
nieuwste artikelen

Onze artikelen bieden je inzicht en kennis over de snel evoluerende data analytics en data management sector.