Data Engineering

Delivering maximum value with impactful data!

Datagedreven toepassingen die je helpen met impactvolle inzichten.

Data is van strategisch belang. Het vormt de basis voor innovatieve nieuwe toepassingen waarmee we organisaties voorop laten lopen en het leven gemakkelijker maken. Methodes en technieken zoals IoT, Business Intelligence, Analytics, Machine Learning, Artificial Intelligence, Data Science en apps zorgen ervoor dat we data kunnen creëren, integreren, organiseren en (her)gebruiken.

Bij Medicine for Business staan we met ons team rebelse specialisten op het gebied van Data & Analytics voor je klaar. Wij helpen je graag met de maximale waarde uit jouw data halen. Dit om de weg vrij te maken naar een datagedreven organisatie die op basis van impactvolle inzichten beslissingen neemt.

Onze expertise rondom data is divers. Van Data Engineering, Visualisation en Data Science tot Business Intelligence, Business Analytics en Data Management. Daarnaast ondersteunen we je ook met onze aanvullende diensten zoals Data Governance, Achitecture en Projectmanagement en Trainingen.

Kortom, wil jij de maximale waarde halen uit je data en betere beslissingen nemen op basis van impactvolle inzichten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Data Engineering service

Data Engineering is het geheel van ontwerpen en bouwen van systemen voor het verzamelen, opslaan en analyseren van (big) data. Het doel is om data toegankelijk en inzichtelijk te maken zodat organisaties het kunnen gebruiken voor verdere verwerking.

We slaan data op in bijvoorbeeld datawarehouses, deltalakes of datalakes in zowel on-premises als cloud of hybride vorm.  De verzamelde gegevens worden vervolgens voorbereid, geaggregeerd en/of verrijkt om een efficiënte en effectieve verwerking mogelijk te maken. Dit gebeurt zowel in real-time (streaming) als in batch.  Data kan bijvoorbeeld verrijkt worden met beeld data of data uit IoT. Via ETL of ELT-processen wordt data met elkaar geïntegreerd om een basis te vormen voor de volgende stap.

Een modern dataplatform is geschikt voor opslag en analyse van alle typen data uit alle mogelijke bronnen en voorziet bovendien in de governance van deze data. Het dataplatform moet als integratieoplossing enterprise ready zijn. Containertechnologie speelt hierbij een steeds belangrijkere rol.

Wat wij leveren

Bij Medicine for Business houden we ons dagelijks bezig met het ontwerpen en realiseren van dataplatformen voor grote organisaties in de zorg- en semi- publieke en private organisaties.

Data Engineering

Blog

Lees onze
nieuwste artikelen

Onze artikelen bieden je inzicht en kennis over de snel evoluerende data analytics en data management sector.