, ,

Vijf redenen om Power BI te leren

Dit behandelen we:

In het digitale tijdperk vormen data de bouwstenen voor goed onderbouwde beslissingen, goedlopende processen en innovatieve businessmodellen. Hoe mooi zou het zijn als je een gebruiksvriendelijke en krachtige tool tot je beschikking hebt, die niet alleen complexe gegevens in enkele minuten tijd vertaalt naar concrete inzichten. Maar ook data omzet in een mooi en helder overzicht dat voor iedereen te begrijpen is?

Het door Microsoft ontwikkelde Power BI is zo’n stukje digitaal gereedschap. In dit blogartikel laten we zien waarom (kennis van) Power BI ook van toegevoegde waarde is voor jouw organisatie. Doe er je voordeel mee en lees hoe je de voordelen en mogelijkheden van dit handige stuk software snel doorgrondt en optimaal benut!

Wat is Power BI?

Power BI is een door Microsoft ontwikkelde tool voor het visualiseren van data. Het voornaamste doel van het programma? Business intelligence (het gestructureerd verzamelen en analyseren van gegevens) beschikbaar maken voor de eindgebruiker, ook als die persoon niet direct een doorgewinterde whizzkid is. 

Je kunt allerhande data combineren en de informatie die daaruit rolt weergeven in inzichtelijke dashboards. Een oplossing die dus helemaal aansluit bij de manier waarop we als visueel ingestelde mensen de wereld zien. Power BI is af te nemen als SaaS-oplossing, maar ook als onderdeel van Microsoft 365. 

De 5 redenen om met Power BI te werken

Maar wat zijn nu de concrete voordelen van Power BI waar je in jouw specifieke situatie gebruik van maakt om beslissingen te optimaliseren? We zetten de belangrijkste benefits op een rij.

1. Bruikbaar voor data uit alle werkvelden

Power BI is bruikbaar voor verschillende datatypen uit alle werkvelden. Je kunt dus alle data die je nodig hebt, zowel binnen als buiten de eigen organisatie, in de gaten houden en verwerken in je visualisaties.

2. Betaalbaar

Werken met Power BI is niet duur. Er bestaat een gratis versie die al behoorlijk wat functionaliteiten herbergt. Wil je echt de diepte in en visualisaties van absolute topkwaliteit? Dan kost de betaalde versie Power BI Pro je minder dan een tientje per gebruiker per maand. 

3. Gebruiksvriendelijk

Power BI is ook een gebruiksvriendelijk programma. De leercurve is niet heel steil, onder meer omdat je gebruik maakt van voorgedefinieerde rapporten en dashboards (de zogenoemde ‘solution templates’). De ‘language queries’ tonen je bij het stellen van vragen bovendien automatisch de relevantste data.

Werken met Power BI is ook lang niet zo complex en minder tijdrovend dan het gebruiken van Excel. Je hoeft niet te werken met formules en veel minder handelingen uit te voeren voor het invoeren, analyseren en visualiseren van data.

4. Eenvoudiger in teams werken

Rapporten en dashboards delen met collega’s en teamleden is makkelijk in Power BI. Bovendien functioneert de tool op zowel mobiele als klassieke apparaten. Het maakt dus niet uit of je werkt op je desktop, smartphone of laptop; Power BI is altijd inpasbaar. Je kunt het ontwerp van dashboards zelfs specifiek afstemmen op smartphonegebruik, zodat je ze ook op een klein scherm goed bekijkt.

5.Geïntegreerd met alle Microsoft-producten

Een zeker ook niet onbelangrijk voordeel van Power BI is dat het programma is geïntegreerd met alle andere Microsoft-producten. Zo mail je met MS Flow vanuit Power BI waarschuwingen als een KPI onder of boven een bepaalde waarde komt. Uiteraard ontsluit je ook data uit andere Microsoft-producten probleemloos met Power BI.

Benieuwd?

Wil je Power BI zelf graag een keer  in actie zien en met het programma leren werken? Volg dan een van onze Power BI-trainingen en ontdek hoe deze veelzijdige tool je helpt bij het visualiseren van data en optimaliseren van beslissingen! 

Deel dit artikel

Officiële opening van TITAAN in Den Haag

activiteiten

Op 7 september vindt de officiële opening van TITAAN plaats.

We nodigen je uit om samen met oprichters en marktleiders uit verschillende sectoren één van de grootste innovatiehubs van Nederland persoonlijk te ervaren. Het is een plek waar ideeën bloeien en innovatie gedijt.

Join the grand opening!

Onze favoriete artikelen
Podcast
Wij maken een podcast!
Medicine for Business maakt een podcast waarin er met
specialisten gepraat wordt over de zorg van de toekomst.
Ontdek