Power BI update juli 2023

Power BI updates juli 2023 klein

Dit behandelen we:

Afgelopen week is er weer een Power BI update geweest, hier wat leuke features uit de update van juli: 

Smoothed and leader lines 

De lijndiagrammen kan je nu mooier maken door te kiezen voor een smoothed line. Ook kan je de labels duidelijker maken door te kiezen voor leader lines. Deze verbindt de labels met het datapunt dmv een lijntje. 

Customize Pane switcher 

Je hoeft niet meer via View naar de pane selections want deze kan je nu rechts op je reporting canvas toevoegen. Op deze manier kan je makkelijker tussen panes switchen of meerdere tegelijk selecteren. Je kan dit personaliseren en dit wordt dan gelijk toegepast op al je rapporten.  

Modeleren in Service 

Voor het modelleren is steeds meer mogelijk in Service. Vanaf deze maand is relationship validation toegevoegd. Dus nu kan je ook via het web relaties leggen of aanpassen en deze wordt, net als in desktop, gelijk automatisch gevalideerd en gekeken wat de kardinaliteit is. 

Uitgebreide Dataset detailpagina  

Vanaf deze maand is er meer te zien op de detailpagina van de Data set. Het volgende kan je daar nu vinden: refresh historie, gerelateerde items die geassocieerd zijn met die dataset, het schema met alle onderliggende tabellen en kolommen. 

In de gerelateerde items zie je nu ook alle afhankelijkheden, dus alle bronnen van de dataset en alles wat er op die dataset gebouwd is. Dus een leuke toevoeging voor data lineage. 

Datasets mobiele app  

Vanaf nu kun je datasets ook beheren vanaf je telefoon. Hierin zie je de metadata en refresh status. Mocht het nodig zijn, kan je deze nu ook handmatig refreshen vanaf je telefoon. 

Voor de volledige update, lees de blog van Microsoft: https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/power-bi-july-2023-feature-summary/#post-24176-_Toc969044262 

Deel dit artikel

Officiële opening van TITAAN in Den Haag

activiteiten

Op 7 september vindt de officiële opening van TITAAN plaats.

We nodigen je uit om samen met oprichters en marktleiders uit verschillende sectoren één van de grootste innovatiehubs van Nederland persoonlijk te ervaren. Het is een plek waar ideeën bloeien en innovatie gedijt.

Join the grand opening!

Onze favoriete artikelen
Podcast
Wij maken een podcast!
Medicine for Business maakt een podcast waarin er met
specialisten gepraat wordt over de zorg van de toekomst.
Ontdek