Power BI update augustus 2023

Dit behandelen we:

De augustus Pฬฒoฬฒwฬฒeฬฒrฬฒ ฬฒBฬฒIฬฒ update!
Er zijn geen grote updates, het zijn voornamelijk kleine verbeteringen. Hierbij een korte samenvatting:

๐—Ÿ๐—ฎ๐˜†๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐˜€๐˜„๐—ถ๐˜๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ
Er zijn knoppen toegevoegd waarmee je nu makkelijk kan switchen tussen web of mobiele layout. Handig als je een rapport aan het ontwikkelen bent voor beide.

๐—ข๐—ป-๐—ข๐—ฏ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜ ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป (๐—ฃ๐—ฟ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐˜„)
In maart is er een preview gelanceerd van de nieuwe on-object interaction. Dit is een feature waarmee je op een andere manier je visuals maakt. In deze update hebben ze deze feature verbeterd. Nu kan je het groter of kleiner maken zodat je er makkelijker mee kan werken wanneer je lange veldnamen hebt. Ook hebben ze wat aanpassingen gedaan zodat deze feature altijd goed zichtbaar is, ook wanneer je onderaan je rapportpagina een visual maakt. 
Zelf had ik deze preview feature weer uitgezet omdat ik het nog niet zo prettig werken vond, maar met deze verbeteringen ga ik het zeker weer proberen.

๐—จ๐—ฝ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐——๐—”๐—ซ ๐—ข๐—ฅ๐——๐—˜๐—ฅ ๐—•๐—ฌ ๐—ณ๐˜‚๐—ป๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ
De ORDER BY functie is verbeterd, je kan nu zelf kiezen of de lege velden als eerste of laatste moeten komen. Dit kan simpelweg door een BLANKS FIRST of BLANKS LAST te kiezen. Dus mocht je lege velden in je data hebben, maak hier dan zeker gebruik van.

๐—ก๐—ฒ๐˜„ ๐—บ๐—ผ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฎ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐˜† ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ฑ๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜† ๐—ฒ๐˜…๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐——๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ผ๐˜„๐˜€
Een groot deel van het werk is zoeken naar de juiste data en de juiste connectie met bijbehorende credentials. Power BI heeft een nieuwe Get Data experience toegevoegd om het zoeken naar Farbic data items makkelijker en sneller te maken in de OneLake data hub. Mocht jouw bedrijf hier gebruik van maken, kijk dan zeker even voor meer informatie bij: https://lnkd.in/eC4jXgfd

๐—–๐—ผ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ผ๐—ฟ ๐˜‚๐—ฝ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜€๐—ฒ๐˜€
Deze update bevat belangrijke performance verbeteringen van de Lakehouses connector. Indien je hier gebruik van maakt, adviseren ze zeker even de Power BI desktop en Gateway update van augustus direct te downloaden.

๐—ž๐—ถ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐˜-๐˜‚๐—ฝ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—บ๐—ผ๐—ฏ๐—ถ๐—ฒ๐—น
Gebruikers van de mobiele app kunnen nu zelf kiezen met welke content hun app opent. Handig voor gebruikers die regelmatig een bepaald rapport of iets anders willen bekijken, op deze manier hoef je er niet eerst naartoe te navigeren. Scheelt toch weer wat tijd en gedoe.

Dit was een korte samenvatting van de Power BI augustus update, het hele verhaal van Microsoft is hier te vinden: https://lnkd.in/ej4P6tFH

Deel dit artikel

Officiรซle opening van TITAAN in Den Haag

activiteiten

Op 7 september vindt de officiรซle opening van TITAAN plaats.

We nodigen je uit om samen met oprichters en marktleiders uit verschillende sectoren รฉรฉn van de grootste innovatiehubs van Nederland persoonlijk te ervaren. Het is een plek waar ideeรซn bloeien en innovatie gedijt.

Join the grand opening!

Onze favoriete artikelen
Podcast
Wij maken een podcast!
Medicine for Business maakt een podcast waarin er met
specialisten gepraat wordt over de zorg van de toekomst.
Ontdek