Je hebt de term IPMA misschien wel eens voorbij horen komen, maar wat is IPMA? Wat is de meerwaarde van IPMA en welke IPMA-gradaties zijn er eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op dit systeem van projectmanagement!

 

Wat is IPMA? 

IPMA is, net als PRINCE-2, een projectmanagement methode.  De term IPMA is een afkorting die staat voor International Project Management Association, het internationale platform voor projectmanagement. Vanuit de vele lessen die projectleiders van over de hele wereld met elkaar delen is de IPMA-methode ontstaan. Hieruit komt naar voren dat competenties van de projectleider een grote rol spelen.  

 

Vier niveaus van certificering 

IPMA kent vier niveaus: 

IPMA-D vormt de basis van IPMA; geschikt voor (beginnende) projectleiders. Er zijn geen toelatingseisen, maar enige projectervaring is wel een voordeel. De opleiding is daarnaast ook geschikt voor projectmanagers die behoefte hebben aan een stevige inhoudelijke basis. 

IPMA-C is het volgende niveau. De theorie hiervan is grotendeels hetzelfde als bij IPMA-D, maar er is minimaal drie jaar ervaring en het maken van een assessment vereist om dit certificaat te halen. Daarom is deze certificering geschikt voor gevorderde projectleiders.  

IPMA-B is de logische volgende certificering en voorbehouden aan zeer ervaren projectleiders die regelmatig grote projecten moeten managen. Een vereiste is bijvoorbeeld om minimaal 60 maanden aantoonbare ervaring te hebben als projectleider in de afgelopen acht jaar. 

IPMA-A is voor de absolute wereldtop die gewend is complexe problemen in een internationale omgeving vorm te geven. Op dit moment zijn er slechts vijftien mensen in Nederland gecertificeerd op IPMAA niveau. 

 

De drie competentiegebieden 

Voor het succesvol leiden of ondersteunen van een project zijn kennis, kunde en bekwaamheden essentieel. Alle niveaus binnen IPMA zijn gebaseerd op drie competentiegebieden en 29 competentie-elementen, waarmee je bekend moet zijn voordat je je laat certificeren: 

  • Contextuele competenties (Context)
  • Gedragsmatige competenties (People) 
  • Vaktechnische competenties (Practice) 

 

Contextuele competenties  Gedragsmatige competenties  Vaktechnische competenties 
C1 Strategie  G1 Zelfreflectie en zelfmanagement  V1 Projectaanpak 
C2 Besturing, structuren en processen  G2 Persoonlijke integriteit en betrouwbaarheid  V2 Eisen en doelen 
C3 Compliance, wet- en regelgeving  G3 Persoonlijke communicatie  V3 Scope 
C4 Invloed en belangen  G4 Relaties en betrokkenheid  V4 Tijd 
C5 Cultuur en waarden  G5 Leiderschap  V5 Organisatie en informatie 
  G6 Teamwerk  V6 Kwaliteit 
  G7 Conflicten en crisis  V7 Financiën 
  G8 Vindingrijkheid  V8 Mensen en middelen 
  G9 Onderhandelen  V9 Inkoop 
  G10 Resultaatoriëntatie  V10 Plannen en beheersing 
    V11 Risico’s en kansen 
    V12 Belanghebbenden 
    V13 Verandering en transformatie 

 

 

Het verschil tussen IPMA en PRINCE2 

Waar PRINCE2 zich voornamelijk richt op de vaktechnische competenties, ligt bij IPMA meer de nadruk op het versterken van de projectleider en het vergroten van zijn/haar (projectmanagement) gereedschapskist.  

 

Waarom IPMA? 

IPMA richt zich op projectmanagement. Met name op het geven van kennis en handvaten om projecten ook echt succesvol op te leveren. Binnen Nederland wordt heel veel werk projectmatig gedaan. Een gangbare maatstaaf is dat 40% van alles wat we in West-Europa doen projectmatig wordt aangepakt, maar gemiddeld 20% van de projecten mislukt en 50% wordt tussentijds gestopt*. Investeren in het leren van de best practices is dus waardevol. Wat prettig is aan de IPMA-methode is dat deze zich niet alleen richt op hoe je een project opzet en structureert, maar ook aandacht besteedt in het vergroten van je kennis, vaardigheden en gedrag. Er zijn mogelijkheden om de IPMAtheorie te leren d.m.v. online cursussen, maar wij raden aan om een training te volgen, wat je de mogelijkheid geeft om te reflecteren op je eigen handelen en te leren van hands-on casussen van andere projectleiders en ervaren trainers.  

Persoonlijke ervaring 

Onze collega Frank Bisselink heeft onlangs zijn IPMA-D certificaat behaald. Hieronder zijn ervaring: 

Tijdens mijn samenwerking met het Erasmus MC, waar ik verantwoordelijk was voor de migratie en implementatie van een nieuw onderzoeksysteem bij 51 afdelingen, kreeg ik in toenemende mate interesse om me verder te verdiepen in projectmanagement. Na overleg met meerdere collega’s was de keuze voor IPMA snel gemaakt. Ik heb vier trainingsdagen gevolgd via global project performance en hier enorm veel van opgestoken. Waar ik vooral enthousiast over ben, is dat de lesstof heel praktisch gemaakt wordt met discussie en voorbeelden van de trainer of medekandidaten. IPMA voelt voor mij als een toolbox die praktische handvaten geeft voor veel van de uitdagingen waar je als projectleider mee te maken krijgt.
-Frank Bisselink


Lees ook ons artikel over Agile en de twaalf basisprincipes van Agile.